Buusti Jyväskylä – työelämän onnistumisia

twitter1.png

Ajatus lähti liikkeelle tuosta twiitistä, minkä luettuani ihmettelin hetken, että mistäs mahtaakaan kyse. Talouselämän artikkelissa kerrottiin Buusti-ryhmästä, joka kokoontuu säännöllisesti ja silloin jokaisella ryhmäläisellä on 10 minuuttia aikaa kertoa omasta onnistumisestaan työelämässä.

Aaaah… ihana idea, olin heti messissä!

twitter2

Ryhmä Buusti Jyväskylä – työelämän onnistumisia löytyy Facebookista. Laitahan pyyntö liittyä mukaan, jos aihe yhtään kiinnostaa. Tapaamisten lisäksi ryhmässä keskitytään arjen pieniin ja isoihin onnistumisiin, ihan niin kuin tapaamisissakin.

Miksi onnistumisien nostaminen ja niistä kertominen on tärkeää?

Murehtiminen työelämässä vie energiaa ja voimia. Siihen lipsahtaminen on todella helppoa. Tunnistat varmaan tilanteen, jossa pieleen menneitä asioita murehditaan ja märehditään monen ihmisen voimin ja jäädään niihin vellomaan. Pettymyksestä toiseen. Pessimisti ei pety.

Usean tutkimuksen mukaan ihminen tarvitsee vähintään kolme myönteistä tunnetta niin, että yksi kielteinen tunne ei saisi ylivaltaa. Kun oma ajattelu on myönteisyyteen taipuvainen, on huonommin mennyt asia helpompi ottaa oppimiskokemuksena, koska voimakkaampana draivina on aina se onnistuminen. Tämä ajattelutapa on opeteltavissa. Se mitä korostat, vahvistuu.

Myönteisestä ilmapiiristä rakentuu työyhteisölle turvallinen pohja, jossa keskeneräisiäkin ideoita voi heitellä ilmaan. En oikein keksi työtä, jossa ei tarvittaisi luovaa ajattelua, jolla toimintaa kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Ja sitä tarvitaan kaikilta, koska onhan jokainen oman arkensa ja vastuualueensa paras asiantuntija. Negatiivisuus, virheiden korostaminen ja ideoiden lyttääminen tukahduttavat ja jonkin ajan kuluttua kukaan ei uskalla enää kokeilla tai edes ehdottaa mitään uutta. Luova ajattelu on mahdollista ainoastaan ympäristössä, jossa on turvallista ideoida ja kokeiluihin innostetaan. Se on sitä myönteisyyttä, josta rakentuu psykologisesti turvallinen ympäristö.

Myönteisyyden ensimmäinen askel on vahvistaa omaa ajatteluaan siihen suuntaan. Keskittyä hyviin asioihin, onnistumisiin. Kun sanot niitä säännöllisesti ääneen itsellesi ja varsinkin toisille, saat siitä aika huikean buustin tekemisellesi. Samalla opetat itsellesi ajattelun kääntönopeutta: negatiiviseen asiaan törmätessäsi, epäonnistuessasi, kuinka pian pystyt löytämään toisen ratkaisun? Kuinka nopeasti selviät takaiskusta?

Omana missionani on paremman työelämän kehittäminen ja oikeastaan tämän ryhmän perustaessani olen missioni ytimessä. Tälle ryhmälle voisi asettaa tavoitteeksi synnyttää pikkuhiljaa samanlainen ryhmä omalle työpaikalle, laittaa hyvä kiertämään.

Tule mukaan!

buusti

2 thoughts on “Buusti Jyväskylä – työelämän onnistumisia

 1. Jussi Sivonen sanoo:

  Juuri tämän takia ensimmäisenä mieleeni tuli Minna ja hänen pohjaton positiivisuutensa. Käytännön elämä on osoittanut minulle että positiivisuus on kaiken A ja O enkä voinut olla vinkkaamatta tästä Minnalle koska arvasin ettei häntä tarvitse tuon enempää yllyttää 🙂

  Sitä paitsi, positiivisuus ruokkii positiivisuutta, ja itsekkäänä ihmisenä näen ainakin hyvän sauman saada tällaisen ryhmän avulla vielä lisää draivia omaankin tekemiseen – jos luulet että sama voisi toimia sinullakin niin tervetuloa mukaan!

  Minna: Milloin pidetään ryhmän avauskokous? 😀

  1. Minna Liminka sanoo:

   Kiitos, tämä oli hieno haaste ja se on totta, että ihan hirveästi minua ei tarvitse tämmöisiin yllyttää 😀

   Laitoin jo ekan tapaamisen kalenteriin, 10.1., mutta katsellaan vielä, mikä kohta päivästä olisi porukalle sopivin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s