Vähitellen kirkastuva fokus

kortit

Eräänä päivänä levitin Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen kortit lattialle kauniiseen järjestykseen. Luonnollisesti kaksi kissaani kävelivät niiden päällä edestakaisin, mutta onneksi kortit eivät tuntuneet soveltuvan päiväunipaikaksi (ihme). Halusin löytää neljä korttia, jotka kuvaavat minulle tällä hetkellä tärkeitä ja vahvoja asioita ja toiset neljä, joihin minun pitää keskittyä enemmän. Löysinkin. Aurinkoisena iltana otin ne mukaan iltalenkille ja kuvasin kortit luonnossa.

 

TÄRKEÄT JA VAHVAT

kortit1

Omien arvojeni mukaan eläminen on haasteellisinta työelämässä, mutta olen katsonut, että se on minulle ainoa oikea tie: Rehellisyys, Rohkeus, Rakkaus. Rehellisyys on sitä, että minuun voi luottaa ja en sano mitään, mitä en tarkoita. Minulla on rohkeutta tehdä asioita eri tavalla ja rakkauteni on aitoa välittämistä.

kortit2.jpg

Ilo ja onnellisuus koostuvat pienen pienistä asioista. Tärkeintä on, miten arjen ottaa vastaan ja miten tavallisista asioista tekee itselleen erityisiä. Se on sitä, että näkee yksittäisissä hetkissä kaunista ja hyvää. Se on armollisuutta itseään kohtaan, sallimista ja suvaitsevaisuutta. Ei täydellisyyttä, vaan mieluummin hyvää oloa.

kortit3

Iloa ja voimaa saa arkisista asioista, mutta samalla siihen sisältyy luopumista ja irti päästämistä asioista ja ihmisistä, jotka vievät energiaa ja kuljettavat väärään suuntaan.

kortit4

Elämä on todellakin täynnä mahdollisuuksia, tiedän sen. Niin on ollut ja niin tulee olemaan. Pienet alut voivat kasvaa isoiksi. Kaikki mahdollisuudet kannattaa huomata ja ottaa haltuun ne, mitkä puhuttelevat.

 

KESKITTYMISTÄ VAATIVAT

kortit5

Mahdollisuudet kannattaa siis huomioida ja miettiä, mitkä polut vievät kohti unelmaa. Unelmien ja tavoitteiden pitää olla vähän pelottavia, koska se mahdollistaa kehittymisen. Unelmia pitää olla ja sitä rohkeutta mennä niitä kohti, vaikka päämäärä olisikin vielä utuista usvaa.

kortit6

Onko fokus oikeissa asioissa? Mitä puhun itselleni, mitä sanoja käytän? Sillä se, mitä korostan, vahvistuu. Ovatko sanat vääriä, vaikka suunta olisikin oikea?

kortit7.jpg

Fokus hälvenee, jos kiinnittää huomiota vääriin asioihin. Joskus se vaatii suojautumista asioilta ja ihmisiltä, joiden matkassa unelma hämärtyy. Vääriin asioihin keskittyminen tuottaa huonoja ajatuksia ja silloin kiinnittää huomion asioihin, joilla ei ole merkitystä.

kortit8.jpg

Täytyy osata malttaa, pitää tavoite kirkkaana, tehdä asioita, jotka vievät pala kerrallaan eteenpäin. Nähdä ja tunnistaa oikeat hetket ja osata tarttua tilaisuuteen, kun se tulee eteen.

Päässä pyörii paljon ajatuksia. Joskus ne ovat hieman hajanaisia, eivätkä kerro samaa tarinaa. Niiden voimasta on helppo lamaantua, mutta hedelmällisempää on tutkia niitä; kaivaa ne raadollisesti esille ja katsella jokaista erikseen. Päästä löytyneitä ajatuksia pitää arvioida ja arvottaa. Ja varsinkin päästää irti kaikesta, mikä on hölynpölyä. Fokus on välillä kirkkaana, välillä se sumenee. Pääasia, että sitä sumeutta olisi päivä päivältä vähemmän.

Tämmöisiin harjoituksiin Hyvän mielen kortit antavat sopivia ärsykkeitä. Vastauksiahan ne eivät kerro, koska vastaukset löytyvät jokaisen sisältä, ennemmin tai myöhemmin. Mutta niistä saa juuri sellaista sopivaa tökkimistä, jolla homma etenee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s