Minun työpäiväni

Tämä on päivä henkilöstöpäällikön työelämästä. Tiistai 29.10.2013.

Klo 8:45
Työmatkalla keskustelin puhelimessa ystäväni kanssa, joka ajoi autolla kohti pääkaupunkiseutua. Keskustelimme yrityksen tunneilmastosta ja siitä, miten tärkeä motivaation lähde se on. Lokakuun harmaus puski päälle. Ei ehkä satanut.

001

002

Kahviautomaatista kelpaa cappuccino, mutta mieluiten keitän tummapaahtoista kahvia Moccamasterilla. Juha Nallen vieressä taukotilan sohvalla kahvi maistuu parhaimmalta.

003

Tänään ehdin kaataa kahvin kuppiin, kun puhelin soi. Yksikön johtaja soitti, että täällä tarvitaan valokuvaajaa ja bloggaajaa. Siirryin siis kahvikupin, läppärin ja kaikkien muiden tavaroideni kanssa pari kerrosta alemmas tilaan, jossa oli koolla liuta palvelupäälliköitä. Heillä oli alkamassa uuden tilan tuparit ja viime hetkellä tuli mieleen, että tilaisuuden voisi ikuistaa. Operatiivinen johtaja ojensi minulle lasillisen Lansonia: ”Miten voi olla mahdollista, että et haistanut tätä?” Pahoittelin epäkunnossa ollutta vainuani, mutta olin iloinen siitä, että sanomani alkaa pikku hiljaa mennä perille: henkilöstöpäällikön pitää olla paikalla, jos jossain juodaan samppanjaa.

004

Otin kuvia ja tein muistiinpanoja. Tykkään kirjoittaa käsin muistivihkoon, vaikka käsialani on vaikeaselkoista.

005

Kävin lounaalla Tampereelta tulleen kollegani kanssa. Lohileipää.

006

Hetkeksi työpisteelle.

007

Olen askartelijatyttö, joten työpisteen taulukin on omatekemä. Se on pala fläppiä muutaman vuoden takaa. Olin kauppakeskuksessa joulupukin kanssa ja kyselin ihmisiltä, millainen on hyvä työpaikka. Entinen työkaverini kävi kirjoittamassa, että se sisältää Minnan. No, hän on tällä hetkellä nykyinen työkaverini. Katson tuota aina silloin, kun tarvitsen uskonvahvistusta työlleni.

008

Kävin Huoneteatterilla kollegani kanssa valitsemassa pukuja juttuun, josta lupasin olla kertomatta sen enempää.

009

Rebe-koira pitää Korkkarikopin ovea auki ja toivottaa vieraat tervetulleeksi.

010

Olen pyytänyt henkilöstöä kysymään lapsiltaan, että millainen mahtaa olla iskän tai äidin tyypillinen työpäivä ja piirtämään sen. Olen saanut upeita taideteoksia, joita laitan infotaululle ja Descomin Facebookiin. Taiteilijat palkitaan. Tänään toimitin perille kaksi palkintoa.

011

Pari keskustelua, joissa lähinnä mietittiin ”mites tää nyt kannattais tehdä” –tyyppisiä asioita. Sitten takaisin alakertaan. Vältämme hissiä, käytämme portaita, ihan hyvää verryttelyä keskelle päivää.

012

Menin kärpäseksi kattoon tai lähinnä kuunteluoppilaaksi takapenkkiin. Käynnissä oli liiketoimintayksikön tilaisuus henkilöstölle. Toimitusjohtaja visioi.

013

Työpiste oli jonkin aikaa asiakastilan tiskillä. Sähköpostin ja sisäisen someintran läpikäymistä.

014

Iltapäivän välipalaa.

015

Käväisin vielä omalla työpisteelläni, jossa toimitusjohtaja poikkesi kertomassa, että hän on loppuviikon reissussa. Kävimme läpi muutaman jutun. Lähdin taas takaisin alakertaan valmistautumaan illan esitykseen. Minulle tuli yritysvierailulle Keski-Suomen ekonomit, joille kerroin Descomin yrityskulttuurista ja kaikesta muustakin, mikä minua kiinnostaa, kuten hyvästä johtamisesta, organisaation tunneilmastosta ja siitä, miten jokainen voi siihen vaikuttaa. Myös sitä pohdimme yhdessä, mikä merkitys on sillä, että on oikea ihminen oikeassa paikassa. Hyvää keskustelua mukavan porukan kanssa. Tilaisuudesta jäi minulle todella hyvä fiilis.

016

Olin kotona 20:15. Ei ollut ehkä ihan tyypillinen työpäivä, mutta ei kai mikään ole. Aina sattuu ja tapahtuu, milloin mitäkin. Hyvä niin.

Kohti uusia seikkailuja!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s