Unelmointi on taitolaji

Lomalla aion unohtaa itseni rannalle, liplattavan veden viereen tai kahvilaan shoppailupäivän keskellä. Sadepäivänä tiedän unohtuvani Figaro Winebistroon samppanjalasin äärelle ja kun ukkonen jyskyttää, unohdun sohvalle peiton alle.

Ja aina tilaisuuden tullen aion unohtua unelmiin.

Lauri Järvilehto toteaa blogissaan Ajattelun ammattilainen: todellisuus synnyttää unelmia – ja unelmat todellisuutta. Koska Lauri on mies, kyse ei ole siis tyttömäisistä hömpötyksistä, niistä akkainlehtien kesäjutuista. Omassa työyhteisössä kyseisen asian voi todentaa katsomalla ympärilleen. Se, joka tuntuu olevansa unelmiensa duunipaikassa, mennä porskuttaa eteenpäin, kehittyy ja etenee. Se, joka valittaa milloin mistäkin, polkee paikallaan. Taito unelmoida taitaa siis liittyä kykyyn tuntea onnea.

Unelmointi on taitolaji, sillä asetettu unelma ei saa olla liian musertava, vaan voimauttava. Meidän konttorin ihana siivooja, josta olen aiemminkin maininnut, kertoi, että aina ennen lottoarvontaa hän kahlaa perheensä kanssa lehdestä läpi myytävät asunnot ja merkitsee sinne kiinnostavat talot. Se on heille mukavaa hupia, hauskaa unelmointia. Tuollaisen unelmoinnin nimi on ”Sitten jos”  eikä ”Sitten kun”. Vivahde-ero on elämänasenteen kokoinen.

Monet työkavereistani ovat asettaneet unelmia liikunnan, oppimisen ja vaikka minkä suhteen. Tärkeintä on, että missio on oma, eikä kenenkään muun. Varmasti porukasta löytyy heitäkin, jotka toteuttavat jonkun toisen unelmaa, säntäävät paikasta toiseen tekemällä vääriä asioita, mitkä eivät edistä omaa elämää millään tavalla. Siksi on tärkeää unohtaa kesällä itsensä liplattavan veden äärelle ja unelmoida omia unelmia. Niitä ikiomia.

Unelmat synnyttävät todellisuutta. Pieni unelma, mikä toistuvasti ilmestyy mieleen, voi jäädä pieneksi pakopaikaksi, johon voi ajatuksensa siirtää silloin, kun tarvitsee lepoa todellisuudesta. Pieni unelma voi muodostua myös missioksi, jota kohti lähteä haparoiden ja epäuskoisena pyrkimään. Joskus voi joutua miettimään, mikä on unelman hinta ja onko se sen arvoista. Pidänkö sen pienenä vai tahdonko sen olevan oikeasti totta.

Ihastuttava ja rakas kollegani osaa unelmoida, pääasiassa matkustelusta ja hän myös määrätietoisesti toteuttaa unelmiaan yhdessä miehensä kanssa. Ennen kesälomalle jäämistään hän linkitti Descomin sisäisen somen profiiliinsa ikivanhan The Pointer Sistersin biisin I’m So Excited. Hulvaton asenne lähteä lomalle. Me vielä töihin jääneet, Korkkarikopin kaksi muuta leidiä, tutkimme kiinnostuneen kauhistuneina videon bling bling -leninkejä ja pohdimme, mahtaakohan kollegallamme olla unelmia pikkujoulumekkojemme suhteen.

Koska nyt on tullut lässytettyä aika tavalla, niin tähän loppuun voisi todeta, että Wikipedian mukaan unelma on huonekasvi, joka on sukua ruokaparsalle.

Julkaistu 29.6. Älykäs työ -blogissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s